Scurt istoric

Biserica Adoratio, una dintre cele mai tinere comunități din peisajul penticostal și evanghelic al Clujului, a luat ființă în a doua parte a anului 2012, având inițial în componența ei un grup de 24 de membri fondatori. A fost autorizată să funcționeze legal în luna august a aceluiași an, ca parte a Comunității Regionale Penticostale Cluj.

Prima slujbă religioasă a avut loc în prima duminică din luna octombrie, la Pensiunea Matiș, situată în apropierea Centrului Comercial Polus. Acela a fost locul pregătit în mod „providențial” de Dumnezeu, în care aveau să se desfășoare serviciile divine timp de aproape doi ani, până la mutarea în noua clădire amplasată în cartierul Cetatea Fetei, din Florești.

În paralel cu dezvoltarea „bisericii vii”, care s-a bucurat și continuă să se bucure de o creștere dinamică, pe parcursul acestor primi ani de existență, prin harul lui Dumnezeu a fost ridicată actuala clădire, la demisolul căreia s-au desfășurat slujbele religioase începând cu primăvara anului 2014, odată cu sărbătoarea Paștelui.

În toamna anului 2017, după mai bine de patru ani de existență și doi ani de la mutarea în noua clădire, s-a inaugurat și sala principală în care se desfășoară serviciile divine, pentru slava lui Dumnezeu și zidirea Împărăției Sale.